Lokacija Kontakt Centrala: 011 / 2068 250
Pratite nas      
IUGA eXchange Program prvi put u Srbiji

SIMPOZIJUM “IUGA EXCHANGE PROGRAM” PRVI PUT U SRBIJI

Beograd, 14. decembar 2014. – Dvodnevni simpozijum pod nazivom “IUGA eXchange Program Belgrade Serbia” održao se tokom vikenda, 13. i 14. decembra u  organizaciji IUGA – internacionalne asocijacije za uroginekologiju, GAS SLD i GAK Narodni front, Beograd. Klinika je bila domaćin ovog skupa koji je prvi put održan u Srbiji, okupivši preko 70 stručnjaka iz zemlje i sveta iz oblasti ginekologije i akušerstva, urologije i fizijatrije. Cilj simpozijuma je usavršavanje lekara u Srbiji i sticanje novih znanja iz oblasti uroginekologije, pa je samim tim od velikog značaja za lekare i pacijente u Srbiji, a i šire.

Simpozijum je otvorila prof. dr Snežana Rakić predstavivši gostima iz inostranstva zdravstveni sistem Srbije, nakon čega su usledila predavanja i radionice. Na konferenciji za medije su u ime klinike prisutne novinare pozdravili prof. dr Vladimir Pažin, šef hirurgije i ass. dr Svetlana Janković Ražnatović, dok su u ime IUGA asocijacije prof. dr Robert Freeman, potpredsednik IUGA i dr Gunter Reinhardt, glavni organizator IUGA održali kratku prezentaciju prisutnim novinarima. Tom prilikom, prof. Pažin je izjavio u ime GAK Narodni front da je veliko zadovoljstvo biti domaćin skupa koji je omogućio prisutnim lekarima uvid u savremen pristup rešavanju uroginekoloških problema. “To nas u bližoj budućnosti obavezuje da u Srbiji nastavimo kontinuiranu edukaciju lekara u ovoj oblasti zarad dobrobiti pacijenata, na prvom mestu” - dodao je prof. dr Pažin.

Prof. Bob Freeman, potpredsednik IUGA asocijacije rekao je da mu je izuzetno drago što su pozvani da sprovedu jedan od njihovih programa razmene u Beogradu. “Naš cilj je da se podignemo svest i povećamo razumevanje uroginekologije širom sveta. Verujemo da entuzijazam svih učesnika u ovom programu ukazuje da postoji snažna podrška među srpskim lekarima da obezbede visok nivo kvaliteta usluga i omoguće intervencije na polju uroginekologije ženama ove zemlje. Želimo da se zahvalimo prof. dr Snežani Rakić, dr Svetlani Janković Ražnatović i organizaciji u Narodnom frontu na njihovom izuzetnoj sposobnosti i gostoprimstvu, koji su neizostavni kako bi sprovođenje ovog programa doživeo ovakav uspeh i zadovoljstvo učesnika. Radujemo se saradnji tokom narednih godina sa srpskim uroginekolozima kako bismo poboljšali zdravlje žena u Srbiji.” rekao je prof. Freeman.